Länge sedan...

Jag vet!
Tyvärr har det inte hänt så mycket sen sist ändå...
Vi har dragit igång med NH på riktigt nu, har tagit tag i Friendly Game (som är egentligen, bara, att han ska acceptera att jag rör honom överallt, med ett spö, en plastpåse, vad som helst) så det har vi gjort i 'stallet, på promenad, i hagen, ja, verallt som vi kommit åt.

Ja, jag sade det, vi har promenerat.
Det var faktiskt fruktansvärt mysigt!
Vi körde lite Friendly Game även där, med min vinterjacka, som han bar i ett par kilometer, på vägen hem, eftersom att det blev så förbaskat varmt (jag vet inte om ni har varit ute på promenad med en taggad, ganska stor heest, - jag går llt som oftast i en riktigt bra takt - i ganska löst packad snö, ni vet så där så att det vickar under fötterna när man går och benen får arbeta ordentligt? Det har jag!)

Förhoppningsvis ska jag in på schtaan och köpa ett dressyrspö i morgon eftermiddag, och så ska jag (håller tummarna!) förhoppningsvis få lära mig köra Hjärtat på lördag, av hans ägaren.
Hoppashoppashoppas!
Sedan ska vi förhoppningsvis (återigen) rida på onsdag, om jag får tag i ett dressyrspö, annars blir det promenader.

Vi har nämligen haft lite problem med det (ganska klassiska tydligen) problemet att han tvärstannar och vägrar gå framåt.
Så vi har tvärat och backat oss 'framåt' men på ett ställe tar det alltid stopp.
Och det är ju lättare för mig att behålla kontrollen från marken, än att kämpa mig blå från hästryggen utan att han bryr sig.
Tips någon?

Om vi tar oss framåt över huvud taget, så tänkte jag att vi skulle ta en riktigt lång trav-ridtur så att han får jobba lite, och så ska vi träna på att ta ner traven, så att det inte blir jag-är-på-upploppet-och-jag-måste-dra-ifrån-min-rival-trav som det har en tendens att bli.
Kanske det blir en galoppfattning?

J

RSS 2.0